Microsoft-logo-white-400x104

Windows Virtual Desktop

Ha a szervezeted hatékonyabb, eredményesebb és biztonságosabb megközelítést keres az asztali virtualizációhoz, amely teljes mértékben menedzselt, minden alkalmazásoddal és eszközöddel kompatibilis megoldást kínál a felhőben, akkor a Windows Virtual Desktop-ra van szükséged.

MIT TARTALMAZ? Windows Virtual Desktop

Windows 10 multi-session

A Windows Virtual Desktop lehetővé teszi több felhasználó számára, hogy ugyanazt az asztali virtuális gépet használják egyszerre. Költséghatékony felhős megoldás, mely ugyanazt az élményt nyújtja a felhasználó számára, mint amikor a saját gépébe jelentkezik be.

Windows Virtual Desktop Management Service

Ez egy új platform-as-a-service szolgáltatás, amelyen egy központi konzollal könnyedén kezelhetjük a távoli asztali eléréseket, dedikált alkalmazásokat.

Egyszerűsített licencelés

A távoli asztali szolgáltatások (RDS) használatához számos licencre volt szükséged, a szerver operációs rendszer, az RDS és az Office ProPlus számára. A Windows Virtual Desktop-pal csak egy Microsoft 365 előfizetésre vagy egy Windows 10 Enterprise előfizetésre vagy távoli asztali ügyféllicensz frissítési garanciára van szükséged.

Egyszerűbb profilkezelés az FSLogix használatával

Ez egy olyan felhasználói profil-tároló technológia, amely lehetővé teszi a felhasználó számára az asztali virtuális gépek átváltását anélkül, hogy elveszítené a hozzáférést a saját testreszabott beállításaihoz. Az FSLogix használatával most már lehetséges a OneDrive és az indexelt keresési funkciók használata a virtuális asztalokon, ami korábban az RDS-nél nem volt lehetséges.